Op vrijdag 5 februari is met het tekenen van verschillende overkomsten tussen de gemeente Schiedam, ERA Contour en Woonplus Schiedam het startsein gegeven voor de herstructurering van de Wetenschappersbuurt in Schiedam Oost.
In de Wetenschappersbuurt worden 293 woningen gesloopt en daarvoor in de plaats worden 148 nieuwe eengezinswoningen gebouwd door ERA Contour. De helft van de woningen zal Woonplus Schiedam als sociale huurwoning verhuren, de andere helft zijn koopwoningen. Daarnaast wordt groot onderhoud en renovatie gepleegd aan 80 bestaande woningen door Woonplus.
De gemeente Schiedam neemt de openbare ruimte voor haar rekening. Onder de naam 'De Nieuwe Wetenschappers' zal dit herstructureringsproject in vier fasen een aantrekkelijke, gevarieerde en groene buurt worden.

Op woensdag 10 februari 2016 is er van 15:00 tot 20:00 uur een informatiemarkt over 'De Nieuwe Wetenschappers'. Tijdens deze informatiemarkt worden de plannen en de nieuwe gebiedsvisie gepresenteerd. Ook kunt u meer informatie krijgen over de nieuwe koop- en huurwoningen, de sloop, de nieuwe inrichting van de openbare ruimte en particuliere woningverbetering. Het is een inloopbijeenkomst, dus u kunt binnenlopen wanneer het u schikt. Tevens kunt u meer informatie over dit project lezen op de website van het Nieuwe Stadsblad en op de website van 'De Nieuwe Wetenschappers'.