Maandag 7 september van 16:00 tot 18:00 uur was het druk op de Hoogstraat. Het Servicepunt Vrijwilligers is verhuisd van het Stadserf naar de Hoogstraat 71a en is daarbij ingetrokken bij Bewonersvereniging Schiedam Centrum (BVSC). Na een grondige opknapbeurt van het pand, kon deze (ver)nieuwde locatie geopend worden. Wethouder Patricia van Aaken was daarbij aanwezig om samen met twee vrijwilligers het lintje door te knippen.

Daarnaast was er nóg een feestelijke opening op de Hoogstraat. Stichting Tha New Generation (voorheen gevestigd in het pand van de BVSC) is door hun grote aanbod aan activiteiten en groeiende populariteit verhuisd naar een groter pand op de Hoogstraat 93. Stichting Tha New Generation biedt activiteiten gericht op de vrijetijdsbesteding van kinderen en jongeren.

De (her)opening van de BVSC, Tha New Generation en het Servicepunt Vrijwilligers was druk bezocht. Het enthousiaste publiek mocht een kijkje nemen in de twee panden en kon genieten van diverse versnaperingen zoals ijs, chocolaatjes en allerlei warme, zelfgemaakte hapjes. Om het feest compleet te maken was er live-muziek geregeld.