Op donderdag 26 november was het zover: het SOBO-ledenuitje naar Blijdorp by night. Met een bus vol vrijwilligers en hun partners vertrokken we naar Blijdorp. De avond begon met een welkomstdrankje en een hartelijk welkom door Harry Visser. Daarna werd het buffet geopend: een heerlijk, gevarieerd buffet. Zo kon je onder andere kiezen uit een procureurlapje, gebakken zalm, kippendijtjes met cashewnoten, couscoussalade, stoofpeertjes, gebakken aardappels en verschillende salades. Dit was een goede basis voor de rondleiding door een nachtelijke dierentuin.
De groep werd onderverdeeld in kleine groepjes van 8 tot 10 personen. Vervolgens gingen we op stap met een deskundige gids, die veel kennis van zaken had, de dierentuin in. We bezochten de gorilla's, bekeken de op één poot staande flamingo's en de net ontsnapte, maar weer teruggevonden rode panda's. Ook bezochten we de olifanten, gingen we op zoek naar een grijze vlek dat een neushoorn zou moeten zijn, zagen we hoe de giraffen ons nieuwsgierig aankeken en hoe de mannetjesleeuw een groot stuk spareribs verorberde. De rondleiding was echt een hele belevenis.
Toen we weer terug bij het restaurant kwamen, stond er nog een uitgebreid toetjesbuffet en een kop warme koffie of thee op ons te wachten. Voor we het wisten was het 23:30 uur en vertrok de bus weer terug naar Schiedam. Het SOBO kijkt terug op een zeer geslaagd ledenuitje!